×

BANJALUKA, 2. AVGUSTA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović izjavio je da su poljoprivredni proizvođači u BiH u pravu kada traže zaštitu domaće proizvodnje i da postoje određeni problemi koje bi trebalo riješiti.

Milovanović je u izjavi za Radio-televiziju Republike Srpske naveo da u ovom momentu, institucije Srpske nisu u mogućnosti da riješe problem poljoprivrednih proizvođača, iako čine napore.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističu da ključ rješenja nije u entitetskim ministarstvima čije je ingerencije nad uvozom i izvozom u ranijem neustavnom prenosu nadležnosti preuzelo nekoliko novoformiranih institucija na nivou BiH.

Poljoprivrednici iz Republike Srpske i Federacije BiH traže od nadležnih da zaštite domaću proizvodnju, da ih zaštite od prekomjernog uvoza, kao i da im se omogući dobijanje izvoznih brojeva.

Nakon današnjeg sastanka u Sarajevu predstavnika poljoprivrednih proizvođača iz Republike Srpske i Federacije BiH, poljoprivrednici su najavili da će, ako ne budu riješeni njihovi problemi, 3. septembra blokirati sve granične prelaze.

(Srna)

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА