×

BANjALUKA, 16. AVGUSTA - Vlada Republike Srpske donijeće iduće sedmice odluku o tome kako da se pomogne poljoprivrednicima zbog ogromnih gubitaka koje su pretrpjeli zbog suše, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslav Milovanović.

Milovanović je za "Glas Srpske" naglasio da su poljoprivrednici u Republici Srpskoj zboog visokih temperatura pretrpjeli ogromne gubitke, kao i ratari u svim zemljama regiona, ali i svijeta.

"Šteta u oblasti poljoprivrede je ogromna. Samo na području Gradiške šteta iznosi oko 200 miliona maraka", rekao je Milovanović i dodao da će se početkom iduće sedmice sastati sa poljoprivrednicima, poslije čega će izaći sa konkretnim prijedlozima na koji način se može ublažiti nastala šteta.

Prema njegovim riječima, i dalje se ne zna da li će Srpska posegnuti za pozajmicom pšenice od Srbije jer je suša nanijela ogromnu štetu žitaricama u svim zemljama u okruženju.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i stočara Republike Srpske Vladimir Usorac rekao je da je ratarima svaka pomoć dobrodošla, ali da je ovogodišnja šteta nenadoknadiva.

(Glas Srpske)

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА