×

BIJELJINA, 15. AVGUSTA - Član OO SNSD Bijeljina, prof. dr Siniša Maksimović, izjavio je da su u toku završni radovi na izgradnji nove Bolnice, koja treba da počne sa radom početkom oktobra ove godine.

„Ovih dana u završnoj fazi je proces sertifikacije i akreditacije zdravstvenih ustanova. Mi smo uradili oko 70 odsto poslova za taj proces. Planirali smo tokom septembra da uradimo ocjenjivanje, a nakon toga ćemo učiniti interne provjere, te sagledati situaciju, i , najzad, u potpunosti završiti prosec sertifikacije“, Maksimović je rekao na konferenciji za novinare OO SNSD Bijeljina, na kojoj je bilo riječi o političko – ekonomskoj situaciji u opštini.

On je rekao da je za bijeljinsku Bolnicu značajna i kategorizacija, „ u dogovoru sa Ministrstvom zdravlja, donijeta je odluka da naša bolnica bude drugog nivoa, od ukupno četiri nivoa koliko postoji u RS“.

Govoreći o trenutnoj situaciji u Bolnici, prof.dr Siniša Maksimović je istako da je riječ o instituciji koja stabilno finansijski funkcioniše, da se sve obaveze redovno isplaćuju prema potraživačima i zaposlenima.

„Bijeljinska bolnica spada u red stabilnih zdravstvenih institucija. Sve svoje obaveze Bolnica ispunjava, nemamo značajnih dugovanja. Plate su redovne. Sa ponosom mogu da kažem da smo stabilna zdravstvena ustanova“, rekao je Maksimović.

On je naglasio da su u toku intezivne pripreme za preseljenje u novi objekat.
„Radovi na izgadnji bolnice su u završnoj fazi, i ostali su neki sitni radovi. Ovih dana očekujemo unošenje namještaja i nove medicinske opreme. Ja očekujem da ćemo useliti u novu bolnicu počekom oktobra ove godine“, naglasio je Maksimović.

Govoreći o daljim planovima, Maksimović je naglasio da namjeravaju da poboljšaju zdravstveni sistem time što će Institut za javno zdravlje dobiti adekvatan prostor da se u Bijeljini oformi regionalni Zavod, što će biti veoma značajno za područje Semberije.
On je posebno govorio o kadrovima Bolnice koji se intenzivno edukuju u medicinskim centrima u RS i inostranstvu.

„Primili smo značajan broj mladih ljekara. Njih trenutno ima tridesetdvoje na osnovnim specijalizacijama. Imamo tri koleginice na sub- specijalističkim temama. Planiramo da raspišemo nove specijalizacje i sub-specijalizacije. Aktuelno je i to da su naša tri ljekara na edukaciji u Banja Luci“, rekao je Masimović.

Član OO SNSD Bijeljina, Radosava Perić, na istoj konferenciji za novinare je govorila o socijalnim problemima u opštini, sa posebnim naglaskom na težak položaj nezaposlenih, socijalno ugroženih i penzionera.

„Tražimo od onih koji raspolažu opštinskom kasom da hitno isplate predviđena sredstva za sve ugrožene kategorije, s obzirom da su u prvih šest mjeseci ove godine isplaćna znatno manja sredstva od onih koja su predviđena opštinskim budžetom. Nedopustivo je da se sredstva budžeta troše na manje bitne stvari, dok mnogi naši sugrađani liježu i bude se sa mišlju kako obezbjediti ogrijev, školski pribor i udžbenke, odjeću, kao i kako prehraniti porodicu“, kazala je Perićeva.

Ona je naglasila da je sada trenutak da opštinska vlast pomogne svoje sugrađane po više osnova, posebno penzionere, socijalno ugrožene i poljoprivredne proizvođače.
Predsjednik poslaničkog kluba SNSD u Skupštini grada Bijeljine, Slobodan Marković, je istakao da njegova partija nije zadovoljna radom lokalne uprave u proteklom mandatu od četiri godine.
„Zato što je lokalna vlast ušla sa strategijom da Bijeljini otvori perspektive i u privrednom smislu, ali i u mnogim drugim oblastima, koje su ovaj grad trebale da učine modernim. Nažalost, na kraju ovog četvorogodišnjeg mandata možemo zaključiti da zacrtane ciljeve aktuelna vlast nije realizovala“, naglasio je Marković.

On je podsjetio da u opštini Bijeljina ima 21.000 nezaposlenih, što je nedopustvo za grad koji ima oko 130.000 stanovnika, a tome je doprinio debakl projekta industrijskih zona koji, iako najavljivan, za protekle četiri godine nije zaživio niti u jednom svom segmentu.
„Danas nemamo nijedno radno mjesto u Bijeljini otvoreno u industrijskoj zoni. Nisu obezbjeđeni uslovi za otvaranje tih zona, koji bi grad učinili interesantnim za investitore“, rekao je Marković.

On je ponovio optužbe na račun lokalne vlasti u vezi sa otvaranjem Centra za kulturu, koji je koštao deset miliona KM, od čega je pet miliona obezbjeđeno iz kredita.
„Centar za kulturu je trebalo da otvori Milivoje Mlađenović, bivši direktor pozorišta u Somboru, Novom Sadu i selektor Sterijinog pozorja, ali su ga iz lokalne vlasti obavijestili da ne dolazi, jer vršilac dužnosti gradonačelnika treba da svečano otvori novi objekat“, rekao je Marković.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА