×

Народна коалиција „Покренимо Бијељину“ одржала је велику трибину у Градском биоскопу којој је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, а први човјек Српске обратио се и стотинама грађана који су због велике посјећености остали напољу, поручивши да је Бијељина један од најважнијих центара и да заслужује стабилну власт и наставак великих развојних пројеката као што су крак ауто-пута према Брчком, брза цеста ка Зворнику и завршетак изградње дринског насипа.

- Одлука о опозиву је одлука скупштинске већине у Бијељини, а ја сам је подржао јер је ријеч о демократском процесу. Можемо сматрати богатством то што се воља народа исказује овим путем, а не на улици или неким другим методама. Kада сам први пут изабран за предсједника Владе изградили смо канал Дашницу, а касније кракове обилазнице, Болницу, пласирали смо до сада 250 милиона KМ пољопривредницима, што показује да је сарадња могућа, али само ако је обје стране желе – истакао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да сматра да је учињена велика грешка када је Љубиша Петровић изабран за градоначелника, јер са њим не постоји никаква комуникација.

- Ми смо долазили у Бијељину желећи да подржимо комуникацију и сарадњу, али наишли смо на потпуно некоректан пријем и игнорисање. Прије неколико дана Влада је закључила да Бијељина није тражила ниједан пројекат од републичке власти, да су конкурисали за само 9 милиона KМ од укупно 1,5 милијарди које су обезбијеђене за развојне пројекте и то довољно говори о неозбиљности градоначелника и Градске управе – каже Додик.

Он је рекао да се скупштинска већина мора поштовати и да је градоначелник извршни орган који треба да зна шта је то закон.

Предсједник Штаба Kоалиције за опозив градоначелника Бијељине Мирослав Миловановић истакао је да Бијељина у претходне двије године стоји и да мора бити покренута.

- Градоначелник је изоловао наш град и бавио се стварима које нису у његовој надлежности. То ће се промијенити након 19. марта – нагласио је Миловановић.

Представник Социјалистичке партије Недељко Јовић рекао је да је дошао крај једне власти која је била лоша за Бијељину и њене грађане.

- Kао други град по величини у Српској, заслужујемо инвестиције и нова радна мјеста, а не подјеле које нам намеће појединац – сматра Јовић.

Према ријечима Златка Максимовића, и Покрет „Успјешна Српска“ је свим својим снагама за опозив градоначелника Љубише Петровића.

- У нашем граду двије године све стоји. Локална власт не комуницира са републичком и то је огроман проблем – поручио је Максимовић.

Лидер Републичке странке Српске Славенко Ристић рекао је да се политика и политичари одређују према томе шта су оставили иза себе, а да у посљедње двије године није примијетио да се у Бијељини ишта промијенило.

- Ова сала, када би имала и 10.000 мјеста, опет не би могла да прими све грађане Семберије који су за опозив. Бијељина може да има спортску дворану, гријање помоћу геотермалне воде, да се у развојним пројектима такмичи са Бањалуком и Новим Садом, али све то ће постати реалност само ако буде комуницирала са Владом Републике Српске – навео је Ристић.

Вечерашњој трибини Народне коалиције „Покренимо Бијељину“, која је одржана у Градском биоскопу, присуствовало је више од 1.500 симпатизера 16 политичких партија из Семберије које подржавају опозив актуелног градоначелника Бијељине Љубише Петровића.

Стотине Бијељинаца који подржавају опозив морало је да остане испред Градског биоскопа јер се за трибину Kоалиције тражило мјесто више.

Након трибине, Бијељинци су уживали у поклон концерту виртуоза на хармоници Душана Секулића и његовог бенда.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

7
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА