×

Седам странака које су освојиле укупно двадесет три (23) одборничка мандата у Скупштини Града Бијељина окупљене у Коалицији коју чине Савез независних социјалдемократа (СНСД), Странка демократске Српске Семберија (СДСС), Демократски савез (ДЕМОС), Социјалистичка партија (СП), Уједињена Српска (УС), Странка демократске акције (СДА) и Покрет за Бијељину потврдиле су да потпуно подржавају Споразум о заједничком формирању скупштинске већине у Граду Бијељина потписан 16.11.2020. године.

Јуче су предсједници поменутих странака, потпредсједник СДСС и свих двадесет три одборника који су освојили мандате на њиховим листама поново потписима потврдили, у складу са чланом 3 Споразума, приврженост наставку даљег политичког коалиционог дјеловања у Граду Бијељина.

Овим је озваничена скупштинска већина у Скупштини града Бијељина коју ће чинити двадесет три одборника (од укупно 31 колико броји градски парламент).

Наших седам странака је на протеклим изборима освојило 37.078 односно 68,7% укупних гласова, а кад је у питању коалициони потенцијал према освојеним мандатима то је чак 74% састава новоизабране градске скупштине.

Ми заједно желимо да радимо на развоју Града Бијељине, на добробит свих њених грађана и спреми смо да сарађујемо са свима који уваже наш коалициони потенцијал и повјерење које нам је на изборима дало више од двије трећине грађана Семберије.

Коалиција
(СНСД, СДСС, ДЕМОС, СП, УС, СДА, Покрет за Бијељину)

 

 

 

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА