×

Након још једне поништене јавне набавке за изградњу фискултурне сале у склопу ОШ ,,Јован Дучић” у Патковачи, питамо се докле ће због манипулација и немара локалне власти испаштати ђаци и да ли ће неко од надлежних из градске управе одговарати због ових пропуста?! Исто питање нам свакодневно постављају и родитељи ђака који похађају ову школу.

Оно што је важно напоменути јесте да су средства у износу од 490.000,00 КМ обезбјеђена од Владе Републике Србије у априлу 2018. године, а средства у износу од 283.250,00 КМ обезбиједила је Влада Републике Српске половином 2019. године, те да преко 500 ђака који похађају ову школу часове физичког васпитања обавља у холу и учионицама школе, а да и поред свега наведеног, радови на изградњи фискултурне сале још нису ни отпочели.

Одговорно тврдимо да је Градска управа главни кривац зашто фискултурна сала у склопу ОШ ,,Јован Дучић” у Патковачи још није изграђена, односно одговорна лица у Градској управи и градоначелник, који манипулишу провођењем процедура око изградње фискултурне сале. Када кажемо манипулишу, онда мислимо да одговорни у Градској управи, све чине да би се почетак и завршетак изградње фискултурне сале пролонгирао за 2020. годину, односно годину у којој ће бити одржани локални избори.

У прилог тврдњи да се манипулише изградњом фискултурне сале говори и то да је израда пројекта трајала преко годину дана, да је израђен пројекат чија је предрачунска вриједност 960.000,00 КМ, а средстава која за у моменту израде пројекта била обезбијеђена су била у износу од 490.000,00 КМ, те да је расписан јавни позив у чијем је прилогу пројекат са предрачунском вриједношћу од 965.000,00 КМ а процијењена вриједност набавке 417.000,00 КМ без ПДВ-а.

Имајући у виду све наведено, тражимо од градоначелника Миће Мићића и начелника одјељења за друштвене дјелатности господина SAMERA EL ŠEIKA да дођу у Патковачу и да упознају јавност и мјештане зашто нема фискултурне сале у Патковачи а прошло је 18 мјесеци од када су средствa Владе Републике Србије и Владе Републике Српске дозначена на рачун посебних намјена. Такође, тражимо да све претходне радње на изградњи фискултурне сале у Патковачи под хитно буду помјерене са мртве тачке.     

Клуб одборника СНСД Бијељина

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА