×

U Banjaluci održana 2. sjednica Izvršnog odbora SNSD-a. Jedan od zaključaka je: APSOLUTNA POBJEDA SNSD-a NA LOKALNIM IZBORIMA.
Cilj SNSD-a je apsolutna pobjeda na oktobarskim lokalnim izborima, rekao je Nebojša Radmanović, saopštavajući zaključke Izvršnog odbora SNSD-a sa današnje sjednice održane u Banjaluci.

Radmanović je kazao da je Izvršni odbor dao podršku predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku za stavove tokom međustranačkih pregovora sa ostalih pet političkih stranaka iz BiH, i dodao da je pokrenuta incijativa za promjenu Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi kojom se status grada dodjeljuje: Trebinju, Doboju, Prijedoru i Bijeljini.

 

Izvršni odbor je odlučio da pokrene incijativu za promjenu Izbornog zakona BiH kojim bi se znatno smanjio broj odbornika u opštinskim skupštinama.
Kadrovska komisija SNSD-a treba da za narednu sjednicu Izvršnog odbora koja će biti cjelodnevna i u narednih 15 dana da pripremi Kriterijume za kandidovanje i izbor odbornika i načelnika. O kadrovima i koalicijama u pravilu odluku treba da donesu Opštinski odbori SNSD-a, reakao je Radmanović, saopštavajući zaključke Izvršnog odbora SNSD-a.

Potvrđena je i Odluka o unutrašnjoj organizaciji i djelovanju Mladih socijaldemokrata.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА