×

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Београду са министром одбране Руске Федерације Сергејом Шојгуом, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

 

Додик и Шојгу присуствовали су на аеродрому Батајница на приказу оперативних способности Војске Србије „Слобода 2017“.

Додик је изјавио у Батајници гдје је одржана оперативна вјежба Војске Србије да се Српска радује сваком успјеху Војске Србије у погледу обучености, оспособљавања и опремљености јер је то значајно за цјелокупни српски народ.

Он је додао да се током данашњег приказа на аеродрому у Батајници могло видјети да су обученост и опрема Војске Србије на високом нивоу, што може служити на понос свим Србима.

„Србија, која је прогласила /војну/ неутралност, има право и потребу да се брани. Овако опремљена и високо обучена војска најбољи је гарант за то“, рекао је Додик.

Он је истакао да му је част што је присуствовао показној вјежби Војске Србије приликом које су представљена достигнућа Војске Србије.

„Веома је важно да Србија на овај начин гради своју војну способност, јер то значи обнову слободе“, истакао је Додик.

Приказу способности Војске Србије присуствовало је државно и војно руководство Србије на челу са предсједником Републике Александром Вучићем.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА