×

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о молби за помоћ Јавној установи "Бања Дворови", Бијељина за одлагање поступка принудне наплате пореских обавеза.

 

Пореској управи је препоручено да у "Бањи Дворови" привремено одгоди поступак принудне наплате свих доспјелих, а неплаћених пореских обавеза до 31.12.2018. године.

Влада је прихватила  Информацију о раду радних група за европске интеграције у вези са техничком финализацијом одговра на питања из Упитника Европске комисије и сагласна је да се ови одговори упуте на превођење, али захтијева да се нацрти преведених одговора доставе на верификацију Влади Републике Српске прије њиховог упућивања Европској комисији.

Прихваћена је и Информација о могућој сарадњи са Народном Републиком Кином у програмима усмјереним на унапређење и развој здравственог/болничког система у Републици Српској у оквиру пројекта Модернизација болница у Републици Српској за који су потребна кредитна средстава у износу до 70.000.000 долара. Планирана је изградња и опремање нове болница у Добоју, као и опремање приоретном медицинском опремом УКЦ Републике Српске у Бањалуци; болнице Приједор, Градишка, Бијељина, Зворник, Требиње, Невесиње, И. Сарајево, Фоча, Мљечаница, болница Соколац, као и опремање истраживачког центра Медицинског факултета у Бања Луци и едукација здравствених радника у новим здравственим технологијама и пружању нових медицинских услуга.

Усвојена је Информација о дигитализацији судске архиве као саставног дијела пројекта регистрације пословних субјеката у Републици Српској електронским путем. Средства су обезбјеђена из донација. На сједници је усвојено и више шестомјесечних информација и извјештаја о пословању, међу којима су Информација о стању на тржишту хартија од вриједности, раду и пословању Комисије за хартије од вриједности, Извјештај о стању у банкарском систему Републике Српске и Извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о одобравању финансирања за пројекат “Санација моста Краља Александра Првог Карађорђевића преко ријеке Дрине између Зворника Малог Зворника", из донаторских средстава Владе Републике Србије.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА