×

Предсједник Републике Српске Милорад Додик још једном је у Београду информисао премијера Србије Александра Вучића да ће референдум у Српској у оваквим условима свакако бити одржан, уколико Уставни суд БиХ у међувремену не преиначи или промијени своју одлуку и врати одлучивање на почетак.

Вучић и Додик су разговарали о темама значајним за мир и стабилност региона, сагласивши се да је мир најважнији услов за напредак и сигурну будућност српског народа на западном Балкану, али и свих осталих народа који живе на том простору, саопштено је из Владе Србије.

Вучић је поновио званичне ставове Србије изнесене прошле недјеље на састанку у Предсједништву Србије са представницима Републике Српске и изразио наду и увјерење да ће Србија и Република Српска и убудуће своје односе чинити ближим и интензивнијим.

Вучић је разговарао са Додиком о даљем унапређењу билатералних односа Србије и Републике Српске, посебно истакавши изградњу инфраструктурних пројеката, путева и мостова, који повезују Србију и Републику Српску, као и заједничка улагања у културне и образовне садржаје.

"У складу с тим, посебно је договорен наставак заједничког улагања у Андрићев институт у Вишеграду, као и даље учешће у обележавању различитих датума из националне историје српског народа", наводи се у саопштењу.

Додик се јуче у Бањалуци састао са амбасадорима Француске, Италије и Велике Британије, као и замјеником шефа Делегације ЕУ у БиХ, замјеником њемачког амбасадора и шефом Канцеларије Америчке амбасаде.

Током разговора поновио је став да нема одустајања од референдума.

 

РТРС

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА