×

Предсједник Републике Српске Милорад Додик организовао је данас у Бањалуци пријем за спортисткиње из Српске, које су као чланови репрезентација Србије освојиле медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру - Сашу Чађо, Бранкицу Михајловић, Тијану Бошковић и Драгану Станковић.

Након пријема, српске олимпијке прошетале су градом у друштву предсједника и премијерке Српске, министарке породице, омладине и спорта Јасмине Давидовић, те кандидата за градоначелника Бањалуке, Игора Радојичића.

Бројни грађани поздравили су српске репрезентативке и пожељели им добродошлицу у Бањалуку.

Додик је рекао да ће Српска наставити да подржава и да прати такмичарске резултате ових спортисткиња. Предсједник је српским олимпијкама поклонио златне наруквице, а за Дан Републике биће им уручена и републичка одликовања и ордени.

Одбојкашице Бранкица Михајловић и Татјана Бошковић захвалиле су предсједнику Српске на данашњем пријему, истичући да то пуно значи спортистима, те да ће настојати да указану подршку оправдају на терену.

Кошаркашица Саша Чађо из Бањалуке захвалила је за подршку свим грађанима, а њена колегиница Драгана Станковић из Бијељине рекла је да је одушевљена дочеком у Републици Српској и Србији.

Пријему у Палати Републике присуствовао је и тим менаџер женске кошаркашке репрезентације Србије Јадранка Тркуља, те пливач из Бањалуке који је учествовао на Олимпијским играма у Бразилу Михајло Чепркало.

Бранкица Михајловић, Тијана Бошковић и Драгана Станковић у Бањалуку су стигле су око 12 часова, гдје им се придружила Саша Чађо. Бројни чланови бањалучких спортских клубова, као и грађани дочекали су српске освајачице медаља испред Палате Републике.

Са осам освојених медаља на Олимпијским играма у Рију, спортисти Србије остварили су најбољи резултат на Играма од осамостаљења државе.

Двије златне, четири сребрне и двије бронзане медаље - најбољи је резултат још од Игара у Сеулу 1988. године када су српски спортисти наступали под заставом СФР Југославије.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић организовао је пријем за бањалучке олимпијце учеснике Олимпијских игара у Рио де Жанеиру - бронзану кошаркашицу Сашу Чађо и пливача Михајла Чепркала.

Олимпијке из Српске биле су гошће и у нашој медијској кући.

 

 

РТРС

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА