×

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је да опозиција у Српској негативно реагује на договорено формирање Савјета министара због тога што се прекида њихово неадекватно представљање српског народа из Републике Српске у Сарајеву

 

"Све изјаве које долазе из опозиције указују на њихову нервозу и незадовољство јер су, вјероватно, имали обећања да ће они и даље остати у Савјету министара", рекао је Ћорић.

На конференцији за новинаре Градског одбора СНСД-а Бијељина, чији је предсједник, Ћорић је поздравио усаглашен приједлог за предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтију и истакао да је Програм реформи докумет који не прејудицира чланство БиХ у НАТО и не обавезује Републику Српску да прихвати чланство у том савезу.

"Сигурно је да ће овим поступком доћи до формирања власти на нивоу БиХ готово 13 мјесеци након избора и да ће Република Српска имати пуни капацитет у Савјету министара", каже Ћорић.

Наводећи да се сутра навршавају 24 године од потписивања Дејтонског мировног споразума, Ћорић је указао на велики значај овог документа за Републику Српску, којој је гарантовао суверенитет у државној заједници БиХ.

"СНСД подржава изворни Дејтонски споразум који је гаранција мира и стабилности на овим просторима и тиме просперитета, како Републике Српске, тако и државне заједнице БиХ", поручио је Ћорић.

Он је истакао да сви именовани и изабрани представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ треба јасно да заступају ставове Републике Српске.

"Влада Републике Српске, у складу са закључцима Народне скупштине, треба да отвори дијалог око кључних питања преношења надлежности на ниво БиХ, како бисмо заједно утврдили, два ентитета и три конститутивна народа, да надлежности које нису у фунцији народа који живе у БиХ буду враћене на полазне основе и основ Дејтонског мировног споразума", рекао је Ћорић.

Говорећи о локалним темама, он је критиковао стање у предузећима чији је оснивач град Бијељина, а која послују са губицима, наводећи као примјере "Водовод и канализацију", градску Апотеку, Бању Дворове и "Еко-деп".

"Упозоравали смо да ће недомаћински однос градоначелника Миће Мићића према јавним средствима у тим предузећима, као и огромно запошљавање ради задовољавања коалиционих потреба на локалном нивоу, изазвати штету за запослене у предузећима и све грађане који су корисници њихових услуга и пуне буџет града", рекао је Ћорић.

Он је позвао одговорне да поднесу рачуне корисницима услуга и запосленима у градским губиташима за лоше пословање и истакао да ће проблеме финансирати грађани, умјесто да се њихов новац улаже у развој града.

 

 

 

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА