×

Предсједник градског одбора СНСД Бијељина и посланик СНСД-а у НСРС Недељко Ћорић обратио се саопштењем у ком наводи да је стање у страначкој организацији стабилно и да су активности усмјерене на припрему за локалне изборе који нас очекују наредне године.

 

„Претходних дана грађани су у појединим таблоидним медијима и порталима могли прочитати сензационалистичке вијести о незадовољству и проблемима у градској организацији СНСД Бијељина са спекулацијама о смјенама и оставкама. Kао предсједник градског одбора у интересу јавности, а посебо наших сипматизера могу одговорно рећи да то не може бити даље од истине и да су у питању измишљени и плаћени текстови оних који не желе добро овом граду и нашој странци. Градска организација СНСД Бијељина је једна од највећих и најорганизованијих у Српској али то са собом повлачи и висок степен одговорности. Наш фокус у овом периоду је рад на терену, разговори са грађанима на рјешавању њихових проблема и потреба и припрема за наредне локалне изборе који нас очекују 2020. године.“-изјавио је Ћорић.

Ћорић се сложио са анализама које ове нападе тумаче као покушај да се наруши углед СНСД и покуша умањити растућа популарност коју СНСД ужива у Бијељини.

„Иза ових напада вјероватно стоје они којима сметаја углед СНСД у Бијељини. Упркос неповољним политичким околностима у претходна два изборна циклуса забиљежили смо одличне резултате. На претходним општим изборима чак и побједу за нивое Народне скупштине Републике Српске и Парламента БиХ, а значајно смо допринијели укупној побједи СНСД за предсједника Српске и српског члана Предсједништва. Од тада до данас смо само додатно ојачали организацију и вјерујемо да, у сарадњи са нашим традиционалним коалиционим партнерима, мошемо остварити побједу и на локалним изборима. То је очигледно упалило црвени аларм код појединаца који то не желе и отуда и долазе ови неутемељени напади", каже Ћорић.

Ћорић је додао да су било какви покушаји дестабилизације СНСД осуђени на пропаст и да се јединство унутар странке не смије довести у питање.

„У великој организацији као што је СНСД природно је да понекада постоје различита мишљења и размишљања о појединим питањима и да одређени појединци или групе могу бити незадовољни са неком политиком или одлуком. Kао демоктарска странка ми допуштамо па чак и подржавамо такву расправу али увијек и на првом мјесту мора бити интерес Републике Српске и интереси грађана што је уједно и интерес и политика СНСД-а. Са друге стране ми као странка не гледамо благонаклоно на појединце који своје личне интересе и фрустрације стављају испред заједничких интереса и такви поједници брзо буду политички кажњени управо од стране грађана на изборима. Ми смо од народа добили мандат да их заступамо и боримо се за њихове потребе а не да се бавимо политичким играма и смицалицама", рекао је Ћорић.

Ћорић је на крају закључио да је најважнији циљ градског одбора побједа на локалним изборима и смјена неспособне власти предвођене СДС-ом.

"Грађани Бијељине могу бити сигурни да се СНСД не бави измишљањем и продуковањем афера које не постоје него да предано ради на формулисању политика и стратегије који ће на чело Бијељине довести људе какве Бијељина заслужује. Сигурни смо да ћемо јединствено и сложно ући у кампању за наредне локалне изборе те да ћемо наредне јесени добити нову власт која ће донијети нову енергију и наду грађанима Бијељине и Семберије", каже он.

Вијести из Републике

Можете нам послати питање путем контакт форме.

Видео галерија

6
ОДБОРНИКА
14
РЕЈОНА
83
МЈЕСНА ОДБОРА
8792
ЧЛАНА